BUGET NECESAR:

2000

OBIECTIV ÎNDEPLINIT:

0 %

NUMELE ORGANIZAȚIEI/GRUPULUI DE INIȚIATIVĂ:

Clubul Sportiv Țara Făgărașului

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Dorim să readucem in atenția iubitorilor de natură zona Urlea și să promovăm atât mersul pe munte cât și alergarea montana. Ne propunem ca prin a treia editie a Urlea Eco Trail Run să aducem în Țara Făgărașului un numar  cât mai mare de alergători și voluntari din toate zonele țării.
Plecând de la premisa că un munte curat este un munte frumos vrem să aducem în atenția publică problema deșeurilor des întâlnite în masivul Făgăraș și, prin campania de ecologizare pe care o organizăm în zona Urlea cu ocazia competiției să inspirăm comunitatea în spiritual protejării munților noștri dragi.
Scopulrile proiectului sunt 1. să redăm notorietatea zonei Urlea și să aducem Țara Făgărașului între țintele turiștilor amatory de munte 2. să inspirăm cât mai mulți membri ai comunității să facă mișcare în cadrul natural și 3. să ajutăm cât mai mulți oameni să conștientizeze faptul că acțiunile lor contează, că pot contribui la calitatea mediului înconjurător.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Considerăm că sunt foarte vizibile scăderea notorietății și traficului turistic din zona Urlea în ultimii 15 ani, cauzele fiind părăsirea cabanei cu același nume și spectul neîngrijit pe care l-a căpătat zona datorită gunoaielor parasite pe munte de către localnici și turiști.
Am remarcat și faptul că, în ciuda prezenței în apropiere a celor mai înalți munți din țară, făgărășenii merg pe munte într-un procent mic față de beneficiile pe care le pot adduce comunității activitățile montane.
De asemenea, am remarcat blazarea din rândul populației, mulți oameni trăind cu impresia că ce fac ei nu mai contează, că oricum se aruncă gunoaie pe munte și în alte spații naturale.
Pornind de la cele trei idei ale proiectului: promovarea zonei Urlea, promovarea miscarii in randul comunitatii si ecologizarea montana, credem ca prin acest eveniment putem acoperi cele trei probleme care sunt de interes atat local cat si regional.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Dorim ca un număr cât mai mare de făgărășeni să (re)găsească beneficiile mersului pe munte, un număr cât mai mare de oameni să viziteze frumusețile zonei noastre și să contribuie prin prezența lor și cheltuielile făcute în zonă la dezvoltarea Țării Făgărașului și pentru ca astea să se întâmple dorim ca munții noștri să fie curați.

DURATA PROIECTULUI:

Noiembrie 2018 – Iulie 2019

Dă forță proiectului!

ALEARGĂ PENTRU PROIECT