Concept Crosul Cetății Făgăraș

 

1. Descriere generală a mecanismului Crosul Cetății Făgăraș

1.1 Crosul Cetății Făgăraş este un mecanism – platformă de strângere de fonduri implementat de Clubul Sportiv Țara Făgăraşului în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului (numiți mai departe organizatori), dezvoltat în jurul unui eveniment de strângere de fonduri printr-un concurs de alergare, deschis pentru companii, persoane fizice, organizaţii şi grupuri de iniţiativă (numite mai departe echipe de proiect). 

1.2 Evenimentul Crosul Cetății Făgăraş va avea loc în 27 octombrie 2018,  pe traseul care va fi prezentat ulterior

1.3 Campania Cros se desfăşoară în 3 etape:

Etapa 1: Înscriere proiecte/cauze (finalizată)

Etapa 2: Înscriere alergatori/echipe de alergatori

Etapa 3: Înscrierea de susţinători pentru alergători/cauze/proiecte

1.4 Fiecare echipă de proiect și alergători/grup de alergători fundraiser îşi va dezvolta campanii de atragere de fonduri  pentru proiectul propus/susţinut, iar acestea vor fi validate de echipa de organizare Cros. La cerere se poate solicita consultanţă pentru dezvoltarea acestor planuri.

1. 5 Descrierea etapelor campaniei Cros 2018:

Etapa 1 – Înscrierea alergătorilor fundraiseri
Alergătorii fundraiseri  se vor înscrie  pentru a reprezenta proiectul, pe platforma

Termenul limită pentru înscrierea alergătorilor online este 24 octombrie. Alergătorii se pot înscrie și dimineața înaintea startului.

Etapa 2 – Înscrierea de susținători pentru alergători/cauze/proiecte
Susținătorii vor oferi sume fie pentru fiecare kilometru parcurs de alergătorul fundraiser sau echipa aleasă (de ex.: 1 leu x 10 km = 10 de lei, 2 lei x 20 km = 40 de lei etc.) fie sume fixe pentru întreaga evoluţie a acestora în eveniment (de ex.: 50 lei/ evoluţie sau 100 lei/ evoluţie etc). În cazul echipelor, susţinerea va fi acordată întregii echipe. 
Susţinătorii vor fi atrași în urma sub-campaniilor derulate de către alergători, cu sprijinul activ al echipelor de proiect.

Înscrierea susţinătorilor se va face prin completarea unui angajament de plată pe platforma competiției, iar contribuțiile vor fi realizate către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Termenul limită pentru înscrierea susţinătorilor este 27 octombrie 2018.

1.6  Încheierea procesului de strângere de fonduri
Sumele completate în angajamentele de plată înregistrate online de către susţinători vor fi achitate până la data de 15 noiembrie 2018. 

1.7  Acordarea de finanţări
Sumele strânse pentru fiecare proiect vor fi direcţionate de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului către organizațiile sau grupurile de inițiativă care le-au înscris, pe baza unui contract de finanțare nerambursabilă/sponsorizare. Finanţările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat pentru fiecare caz. 
Organizatorii vor reţine 5% din totalul donațiilor (exceptând taxele de participare) strânse pentru fiecare proiect, pentru acoperirea unei părţi din costurile de organizare a evenimentului. Din taxele de participare 50% din sumă va merge către cauza aleasă, iar 50% către costurile de organizare (de exemplu kiturile participanților, etc.).

1.8 Implementarea proiectelor 
Perioada de implementare a proiectelor va fi agreată pentru fiecare caz, termenele şi condiţiile de raportare fiind specificate în contractul menţionat la punctul anterior. Proiectele care primesc finanţări prin intermediul Crosului Cetății Făgăraș vor fi nevoite să realizeze un raport financiar şi narativ la finalul perioadei de implementare. 

1.9 Termeni și condiții Cros

1.9.1 Înscriind un proiect platforma Crosului Cetății Făgăraș,  echipele de proiect vor fi de acord cu următoarele:

  • regulamentul Crosului Cetății Făgăraș 2018
  • decizia de validare a proiectului de către organizator
  • reținerea a 5% din totalul sumelor strânse în urma campaniei reprezentând costuri administrative şi organizatorice.

Datele de contact vor fi păstrate strict pentru uzul intern al Clubului Sportiv Țara Făgărașului, al Fundației Comunitare Ţara Făgăraşului și al echipelor de proiect/organizațiilor beneficiare ale finanțării.